top of page
Search
  • Writer's pictureIsabel Gargallo

Ciències

Updated: Mar 28, 2020




Si hi entreu veureu un mapa mundial del nombre de casos coneguts (centre), així com nombres d’afectats totals i per països (ESQUERRA), nombre de morts i de guarits (DRETA).  A baix a la dreta, teniu les corbes de casos detectats (infectats) i guarits, tant a la Xina com a la resta del Món (actual, logarítmica –deixeu- la!- i un histograma dels nous casos diaris).

Tafanegeu, observeu com va canviant diàriament… i en un document de text, contesteu a les següents preguntes:


MAPA

  1. Què volen dir els cercles que es veuen?

  2.  Què vol dir la mida que tenen?

  3. Quines són les zones del Món més afectades ara?

  4. Com creus que era el mapa fa dos mesos?

  5. Si una pandèmia és una malaltia estesa per tot el món, per què creieu que hi han zones amb pocs malats? Quines poden ser les causes?


CORBES

Observa que hi ha dos gràfics de malalts, un per a la Xina i un altre per a la resta del món, però només un gràfic de guarits per a tot el món. 

  1. Què representa l’eix vertical (ordenades) en aquest gràfic? Què significa la “k”? I què es representa a l’eix horitzontal (abscisses)?

  2. Pot ser que la corba de guarits superi alguna de malalts?

  3. Com quedarà al final de la pandèmia aquest gràfic?

  4. L'Índex de mortalitat es calcula fent el nombre de morts dividit pel nombre total d’afectats confirmats.  Globalment es d'un 2%, és a dir, moren dues persones de cada 100 afectades. Per què creus que hi ha països que SEMBLA que tenen més mortalitat que aquesta, si en realitat ha de ser la mateixa?


També podeu fer l’activitat QUÈ SÓN ELS VIRUS? Es tracta de respondre el formulari de Google que trobareu en aquest enllaç: 



663 views0 comments

Recent Posts

See All

Música

Llatí

bottom of page